woensdag 8 augustus 2012

Bouw'verlof'

Zo, het bouwverlof is weeral voorbij. Dit jaar viel dit toevallig samen met ons verlof. We hebben echter niet stilgezeten maar zijn volop bezig geweest met uiteenlopende dingen. Hoe meer we op voorhand kunnen uitzoeken en beslissen hoe beter. In een passiefhuis is het namelijk iets moeilijker om tijdens de werken of achteraf nog dingen te veranderen. Je moet immers altijd de luchtdichtheid in de gaten houden.

Zo zijn we vlak voor het bouwverlof nog naar een fabrikant van ramen geweest om hun offerte eens te overlopen. Blijkbaar zijn onze twee grote ramen een beetje op de grens van het betaalbare :) Dat gaan we dus een beetje moeten aanpassen, al wachten we nog op wat andere fabrikanten hierover te vertellen hebben.

Verder zijn we gaan praten met twee firma's omtrent de technieken. Dat zijn twee uitgebreide gesprekken geworden want over de technieken (ventilatie, bereiding sanitair warm water, bijverwarming, eventuele koeling) valt zeer veel te vertellen: compacttoestel, warmtepomp, elektrisch, zonneboiler al dan niet alleen voor SWW, pellets, toch maar aardgas, enzovoort. We zijn er dan ook nog niet helemaal uit; daarvoor gaan we nog wat offertes en verdere gesprekken afwachten.

Voor een keuken zijn we ook gaan kijken op een paar plaatsen en we hebben een plan en offerte laten opmaken bij één ervan. Door dat gesprek weten we nu waar we afvoeren en wateraansluitingen gaan moeten voorzien.

Ook voor badkamers zijn we wat gaan rondkijken maar eerder om te zien wat er zoal op de markt is. We weten immers al waar we de douche (met douchewaterwarmterecuperator!), bad en wastafels gaan plaatsen.

Als vloer op de slaapkamers en de gang dachten we aan Marmoleum dus we hebben ook een bezoekje gebracht aan een toonzaal om meer informatie te verzamelen.

Kortom, een geslaagde verlofperiode :)

Intussen is de architect ook terug aan de slag. Momenteel wordt er werk gemaakt van de stabiliteitsstudie die vervolgens zal gebruikt worden door houtskeletfirma's om een accurate offerte te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten