vrijdag 19 november 2010

Grond!

Sinds vandaag zijn we eindelijk officieel eigenaar van een stukje bouwgrond in Baal! Een smak geld armer maar ruimte voor ons eigen plekje rijker.

En voor wie het zich afvroeg: we zijn afgelopen maandag gaan kijken naar ons stukje grond en er was geen sprake van wateroverlast. We hadden nog voor de aankoop al gepoogd de ligging en grondkwaliteit te beoordelen en opgezocht of het geen overstromingsgebied was. We zijn dan ook blij dat we gelijk hadden.

2 opmerkingen:

  1. Proficiat met jullie aankoop. Als je volgend jaar de bouwgrond moest laten beschrijven koste je dat wel +21% i.p.v. +10%. Dus toch nog een besparing.
    TB. en NP.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet altijd; het wordt 21% BTW als je de bouwgrond samen koopt met een nieuw huis erop (sleutel-op-de-deur). Als je eerst bouwgrond koopt van één verkoper en daarna een huis erop laat zetten door een andere firma, dan blijf je gewoon 10% registratierechten betalen.

    Ja, het wordt er niet eenvoudiger op. Ik kan jonge koppels met bouwplannen alleen maar aanraden om zich goed op voorhand te laten informeren.

    BeantwoordenVerwijderen